ادعای سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ایرانی: آمریکا به دنبال تنش بود نه راه حل در مذاکرات هسته‌ای سفیر آمریکا در اراضی اشغالی: گزارش‌ها درباره به رسمیت شناختن فلسطین توسط ترامپ اشتباه است واکنش سفارت هند در ایران به بی‌احترامی به عراقچی در یک برنامه تلویزیونی هندی عراقچی: اگر هدف از مذاکرات با آمریکا، ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، رسیدن به یک توافق کاملاً در دسترس است شهباز شریف: ما در جنگ پیروز شدیم هند: پاکستان توافق آتش‌بس را نقض کرد عراقچی: ایران از هیچ‌یک از حقوق ملت خود عقب‌نشینی نخواهد کرد پاسخ نمایندگی ایران به ادعایی درباره ارسال لانچر موشک فتح به روسیه عراقچی وارد قطر شد آتش‌بس بین هند و پاکستان دوام نیاورد رئیس پارلمان لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد القسام پیام جدید یک اسیر اسرائیلی را منتشر کرد استقبال ایران از اعلام آتش‌بس بین هند و پاکستان روایت عربستان از دیدار بن‌فرحان و عراقچی رئیس‌جمهور عراق: روابط خوبی با ایران و آمریکا داریم

مقام ژاپنی: توکیو از مدارک آمریکا علیه ایران در حمله به نفتکش‌ها قانع نشده‌ است

روزنامه ژاپنی به نقل از چند مقام ارشد این کشور گزارش داد که توکیو از دلایل واشنگتن در زمینه دست داشتن ایران در حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان قانع نشده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 17
کد خبر: ۱۳۷۹۵

به گزارش راهبرد معاصر؛  یک منبع دولتی ژاپن اواخر روز یک شنبه به روزنامه ژاپن تایمز گفت که دولت توکیو از آمریکا درخواست کرده است شواهد محکمتری در زمینه دست داشتن ایران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان ارائه کند.

 

براساس گزارش ژاپن تایمز، این درخواست پس از آن مطرح شد که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا بدون ارائه مدرکی ایران را عامل این حملات معرفی کرده است. وزارت دفاع آمریکا پس از اعاهای وزارت خارجه این کشور ویدئویی منتشر کرد که مدعی بود یک قایق نظامی ایران به یکی از این نفتکشها نزدیک شده و یک مین چسبنده عمل نشده را از بدنه این کشتی جدا کرده است.

 

واشنگتن این ویدئو که کیفیت آن بسیار پایین است را به عنوان مدرک خود علیه ایران ارائه کرده است.

 

این منبع ارشد دولت ژاپن در واکنش به اینموضوع گفت: «اما مقامات دولت توکیو قانع نشده‌اند. توضیحات آمریکا کمکی به حدس و گمانهای ما نکرده است.»

 

این مقام ژاپنی که نخواسته نامش فاش شود در ادامه افزود:دولت ما از طریق کانالهای مختلف به دنبال شواهد محکم است از جمله «تارو کونو» وزیر خارجه در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود در روز جمعه این درخواست را مطرح کرده است.

 

روزنامه ژاپن تایمز با اشاره به اتهامات وزارت خارجه آمریکا علیه ایران به نقل از یک "منبع نزدیک به آبه شینزو نخست وزیر ژاپن" گزارش داد که «اینها ثابت نمیکند که ایران در پشت حملات بوده است.»

 

 

این منبع نزدیک به آبه همچنین گفته؛ «حتی اگر آمریکا آن را تایید کند ما نمی‌توانیم به راحتی بگوییم که به آن باور داریم.»

 

"یک منبع وزارت خارجه ژاپن" نیز در این زمینه گفته: «اگر داشتن تخصصهای پیچیده دلیلی بر این باشد که نتیجه گیری کنیم حمله کار ایران بوده است پس می‌توانیم بگوییم که آمریکا و اسرائیل نیز میتوانند آن را انجام دهند.»

 

«کئیچی ایشی» وزیر حمل و نقل ژاپن نیز روز جمعه، یک روز پس از حادثه، در یک نشست خبری گفت: «ما هنوز نفهمیده‌ایم چه کسی این حمله را انجام داده و چرا انجام داده است».

 

حمله به این دو نفتکش درحالی انجام شد که آبه شینزو نخست وزیر ژاپن در یک دیدار مهم از ایران و با هدف کاهش تنش‌های موجود در غرب آسیا بود.

 

تانکر ژاپنی در حال حمل 25 هزار تن متانول از عربستان سعودی به مقصد سنگاپور بود که در دریای عمان، در معرض انفجار قرار گرفته است.

 

همچنین رئیس شرکت کشتیرانی ژاپنی که نفکتش آن در دریای عمان دچار سانحه شده است، گفته دو «شیء پرنده» در روز پنجشنبه به نفتکش ژاپنی در دریای عمان صدمه زده، اما خسارتی به محموله متانول وارد نشده است.

 

اظهارات «یوتاکا کاتادا» رئیس شرکت «کُکوکا سانگیو» نیز با ادعای آمریکایی‌ها در زمینه استفاده از مین‌های چسبنده در حمله به این نفتکش‌ها در تناقض است و ادعای آمریکایی‌ها را زیر سوال برده است.

 

منابع خبری صبح پنجشنبه (۲۳ خرداد) از وقوع دو انفجار مهیب در دریای عمان خبر داده بودند. شبکه خبری «العالم» به نقل از «منابع محلی عمان» اعلام کرده بود که این دو انفجار به صورت پیاپی رخ داده و دو نفتکش بزرگ حامل نفت خام هدف حمله قرار گرفته‌اند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار